Pyroll vahvisti yrityskaupalla pakkausliiketoimintaansa

Pyroll vahvisti yrityskaupalla pakkausliiketoimintaansa

Perhekonserni Pyroll on hankkinut omistukseensa yli 90 % joensuulaisen KM-Yhtymä Oy:n osakekannasta. Myyjänää on Osuuskunta ItäMaito. Yrityskaupalla Pyroll vahvistaa erityisesti pakkausliiketoimintaansa.

KM-Yhtymä Oy:n liiketoimintayksiköt ovat KM Pakkaus ja Suomen Painotuote. KM Pakkaus valmistaa Joensuussa pakkauksia ja pakkausmateriaaleja meijeriteollisuudelle ja muulle elintarviketeollisuudelle. Tuotevalikoimaan sisältyvät esimerkiksi jogurttien, viilien ja ravintorasvojen kannet ja välilehdet, jäätelötuuttien kääreet, rasvakääreet ja muut kääreet. Kotimaan lisäksi tuotteita menee vientiin EU-alueelle ja Venäjälle.

Pyroll valmistaa pakkauksia paperista, kartongista ja muovista kymmenessä pakkaustehtaassa eri puolilla Suomea ja käyttää painomenetelminä niin fleksopainoa, arkkioffsetia kuin digipainoakin. Pyrollin toimitusjohtajan Hannu Vakkarin mukaan KM Pakkauksen ja Pyrollin tuotteissa on merkittävää synergiaa, mikä avaa mahdollisuuksia tuoteoptimoinnille, innovatiiviselle tuotekehitykselle sekä entistäkin kattavamman tuotevalikoiman tarjoamiselle asiakaskunnalle. KM Pakkauksen ja Pyrollin asiakaskunta on paljolti sama, joten jatkossa asiakkaat saavat tarvitsemansa pakkaukset joustavasti samalta toimittajalta.

Suomen Painotuote valmistaa painotuotteita arkkioffsetilla sekä digitaalisesti painettuina. Tuotteita ovat muun muassa esitteet, vuosikertomukset, tuoteluettelot ja toimistopainotuotteet. Yksikössä on myös pakkausteollisuutta palveleva prepress-osasto.

Pyrollin muovipakkaustehtaat sijaitsevat Salossa, Tervajoella ja Merikarvialla.